Мінфін закликає скоротити витрати на членство в міжнародних організаціях

Міністерство фінансів закликало оптимізувати, скоротити або зробити відстрочку оплати внесків до міжнародних організацій, членом яких є Україна, у 2018 році.

Про це йдеться в листі Мінфіну головним розпорядникам бюджетних коштів про підготовку бюджетних запитів до проекту державного бюджету на 2018 рік, текст якого мають в розпорядженні «Українські Новини», пише «Слово і Діло».

Мінфін повідомляє, що проект витрат по кожному пункту має підтверджуватися розрахунками та економічними обґрунтуваннями, відповідати вимогам щодо жорсткого режиму економії бюджетних коштів, упорядкування фінансових зобов'язань держави та узгодження їх з реальними можливостями держбюджету.

«При підготовці інформації (в розрізі окремих організацій) про мінімально необхідні потреб у коштах на виконання фінансових зобов'язань щодо сплати внесків до міжнародних організацій, членом яких є Україна, необхідно керуватися вимогами щодо оптимізації сум внесків, їхнього скорочення і/або відстрочення», - йдеться в листі.

Мінфін також рекомендує головним розпорядникам бюджетних коштів при розподілі показників витрат враховувати завдання по забезпеченню ефективної участі в діяльності міжнародних організацій, в тому числі в частині підвищення рівня використання їхніх потенційних можливостей.

Крім того, Мінфін рекомендує при здійсненні розрахунків потреб в коштах на забезпечення діяльності закордонних дипломатичних установ України враховувати тільки потреби у витратах невідкладного характеру, а також пропонує мінімізувати витрати на оренду приміщень та комунальні послуги, зокрема шляхом відмови від оренди житлових приміщень підвищеної комфортності.

Нагадаємо, Мінфін розриває відносини з компаніями братів Суркісів.

А до 2020 року Мінфін удвічі скоротить число стипендій.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО