У Фонді держмайна розповіли, на коли планується приватизація ОПЗ

Фонд державного майна України, поприа дві невдалі спроби приватизувати Одеський припортовий завод у 2016 році, готує новий конкурс з його продажу на кінець 2017 року.

Про це в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна» розповів виконувач обов'язків голови Фонду Дмитро Парфененко, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми не втрачаємо оптимізму і займаємося цим об'єктом, щоб продати його... Думаю, що до листопада ми вийдемо на Кабінет міністрів з проектом розпорядження щодо затвердження умов продажу», – зазначив він.

Глава ФДМ уточнив, що наразі проводиться конкурс з відбору суб'єктів оціночної діяльності для оновленої оцінки підприємства.

«Яка буде цифра – я поки не знаю. Основна проблематика – це токсичні борги, які склалися перед компанією Group DF», – зазначив Парфененко.

«У будь-якому випадку, при найкращих розкладах приватизація ОПЗ може максимум дати 250 мільйонів доларів», – додав в.о. голови ФДМ.

За його словами, для виконання плану приватизаційних надходжень до держбюджету-2017 17,1 млрд грн продажу одного ОПЗ буде явно недостатньо.

Нагадаємо, в Україні захотіли приватизувати держцирки і кіностудію Довженка.

Раніше в уряді захотіли спростити процедуру приватизації.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО