Німеччина виділить 10 мільйонів доларів на розвиток українських підприємств

Німецьке товариство інвестицій та розвитку (DEG) внесе 10 мільйонів доларів в інвестиційний фонд для малих і середніх підприємств України.

Про це 14 серпня повідомляє посольство Німеччини в Україні, передає «Слово і Діло».

Відзначається, що фонд Emerging Europe Growth Fund III (EEGF III) полегшить підприємствам малого та середнього бізнесу в Україні доступ до довгострокового фінансування.

«Цим участю Німеччина зміцнює свою позицію як однієї з найважливіших країн походження іноземних інвестицій в українську економіку. Участь Німеччини є сигналом для інших приватних і інституційних інвесторів», - йдеться у повідомленні посольства.

У диппредставництві розповіли, що фонд інвестує в орієнтовані на експорт галузі промисловості, зокрема, в ІТ, легку і харчову промисловість, а також підприємства електронної торгівлі та охорони здоров'я.

У німецькому посольстві уточнили, що фінансується фонд насамперед орієнтується на малі і середні підприємства, які потребують капіталу для власного зростання і, як свідчить досвід, створюють особливо багато нових робочих місць.

Німецькі дипломати додали, що є намір довести капітал фонду Emerging Europe Growth Fund III (EEGF III) до 150 млн дол.

Раніше Володимир Гройсман повідомляв, що США допоможуть Україні залучити інвестиції в економіку.

За повідомленням народного депутата Сергія Тарути, світові фінансові інституції та комерційні банки Німеччини готові виділити Україні у вигляді допомоги і капітальних вкладень до 150 млрд євро.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО