НАБУ розслідує три кримінальних провадження щодо працівників НАЗК

Детективи НАБУ розслідують три кримінальних провадження щодо дій службових осіб НАЗК.

Про це повідомили в НАБУ на запит «Української правди», передає «Слово і Діло».

«Детективи Головного підрозділу детективів НАБУ здійснюють досудове розслідування в трьох кримінальних провадженнях щодо дій службових осіб НАЗК», – йдеться в повідомленні.

«Два з цих проваджень порушені за фактом можливого вчинення службовими особами НАЗК кримінального правопорушення, передбаченого частиною 5 статті 191 КК України», – зазначили в повідомленні.

Йдеться про привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах.

«У рамках ще одного кримінального провадження розслідуються факти, попередньо кваліфіковані за статтею 366-1 КК України», – зазначено у відповіді НАБУ. Стаття 366-1 стосується декларування недостовірної інформації.

«Повідомлення про підозру службовим особам не здійснено», – додали у відповіді НАБУ.

Про кого саме йдеться, в повідомленні не зазначили. Також у прес-службі НАБУ відмовилися називати прізвища.

У Бюро також підтвердили, що не здійснюють досудового розслідування в кримінальних провадженнях щодо можливого безпідставного нарахування та виплати зарплати голові та членам НАЗК. І також підтвердили, що на свій запит від 3 травня 2017 року до Кабміну отримали відповідь, що уряд не надавав дозволу на преміювання членів НАЗК.

При цьому в НАБУ наголосили, що ще восени 2016 року після аналітичної оцінки дійшли висновку, що «існують правові колізії та прогалини в чинному законодавстві, які зробили можливим нарахування та виплати премій членам НАЗК всупереч принципам бюджетної системи України».

У документі зазначили, що «з метою усунення зазначених проблем» НАБУ надіслало свої пропозиції Нацагенції з питань державної служби.

Зазначимо, що НАБУ підозрює членів НКРЕКП у змові при затвердженні формули «Роттердам плюс». Також у НАБУ підтвердили, що розслідують факти зловживань НКРЕКП.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО