В армії США прокоментували можливість повернення Криму та подальшого наступу Росії

Судячи з того, як Росія вибудовує свою інфраструктуру, вона не має наміру повертати Крим Україні.

Про це розповів командувач армією США в Європі Бен Годжес в інтерв'ю «Цензор.НЕТ», передає «Слово і Діло».

За його словами, те, як Росія вибудовує власну інфраструктуру, говорить про те, що вона не розглядає можливості добровільного повернення Криму Україні.

«Ми стежимо за діями Росії в усьому Західному військовому окрузі, в Білорусі, Сирії, на Кавказі, узбережжі Чорного моря, в тому числі в Україні. Я бачу, як зростає інфраструктура Росії уздовж північного кордону з Україною, а також у Ростові. Очевидно, що в Росії немає намірів повернути Україні Крим», – заявив він.

Відповідаючи на запитання щодо того, як він оцінює ймовірність російського вторгнення до Центральної України, він зауважив, що наразі такий розвиток подій є малоймовірним, втім, люди хвилюються через те, що дії росіян є непрозорими.

«Тому східні європейці, включаючи українців, хвилюються з приводу російської військової сили. Я не думаю, що це можливо, адже навіщо їм масштабне вторгнення зараз? Яка мета? Це, звичайно ж, виключить будь-які нормальні відносини Росії із Заходом і США», – наголосив Годжес.

Нещодавно США провели на Алясці випробування системи протиракетної оборони додаткових терміналів великої висоти над рівнем моря.

Також зазначимо, НАТО посилить винищувачами поліцейську місію в Литві на час російсько-білоруських навчань.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО