Мінрегіон ігнорує будь-які запити щодо скандальної забудови Сінного ринку

Державна архітектурно-будівельна інспекція другий місяць не може домогтися від Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства відповіді щодо законності містобудівних умов, виданих забудовнику Сінного ринку в Києві.

Про це йдеться у відповіді ДАБІ на депутатський запит Ольги Богомолець, передає «Слово і Діло» з посиланням на LB.ua.

Як повідомляється, 21 червня депутатка звернулася до ДАБІ із проханням роз'яснити, чи є чинними містобудівні умови, згідно з якими ведеться скандальне будівництво на місці колишнього Сінного ринку. ДАБІ, пославшись на те, що не володіє повною інформацією, скерувала запит до Мінрегіонбуду, підзвітного віце-прем'єру – міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадію Зубку.

За словами першого заступника голови ДАБІ Валерія Філончука, враховуючи резонанс навколо цього будівництва, запит до Мінрегіону був скерований ще 8 червня, додатково відомство звернулося до міністерства після запиту Богомолець, 21 червня. Але навіть з урахуванням необхідності надати, відповідно до закону, відповідь на депутатський запит протягом 30 днів станом на 26 червня від Мінрегіонбуду вона так і не надійшла.

Держархбудінспекція ще раз звернулася до Міністерства регіонального розвитку та будівництва з проханням прискорити відповідь на поданий запит.

Нагадаємо, раніше мер столиці Віталій Кличко, представники київської Нацполіції та будівельних компаній підписали меморандум про співпрацю щодо забезпечення законності, правопорядку та взаєморозуміння з громадськістю на будівельних майданчиках на території Києва.

Також можна згадати огляд, як політики борються з незаконною забудовою.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО