У Росії порушили понад 150 кримінальних справ проти України

Слідчий комітет РФ розслідує понад 150 кримінальних справ проти України та військовослужбовців ЗСУ, які пов'язані зі збройним конфліктом на Донбасі.

Про це в інтерв'ю «Комсомольской правде» заявила офіційна представниця СК Світлана Петренко, передає «Слово і Діло».

За її словами, «фігурантами» цих справ стали 108 осіб, 54 з них – посадові особи Збройних сил України.

«І це не остаточна цифра. Слідчим належить розібрати ще безліч епізодів. Лише за даними ОБСЄ, зафіксовано понад 4 тисячі обстрілів Донбасу українськими силовиками», – заявила Петренко.

Вона додала, що в Слідкомі РФ вже два кабінети забиті матеріалами справ проти України.

Нагадаємо, Слідчий комітет Російської Федерації регулярно порушує кримінальні справи проти українських військовослужбовців, звинувачуючи їх у використанні заборонених методів війни та затриманнях російських «волонтерів» і журналістів.

Так, 12 травня слідком РФ відкрив кримінальне провадження проти бійців ЗСУ та Нацгвардії, звинувативши їх в артилерійських обстрілах об'єктів цивільної інфраструктури в селі Яковлівка Ясіноватовского району, Ясинуватій, Докучаєвську та в Петровському районі Донецька в період з 1 до 5 травня 2017 року.

7 квітня Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу за фактами «викрадення» українськими силовиками російських «волонтерів» на Донбасі.

До того ж у Росії, яка активно підтримує бойовиків на Донбасі, продовжують ігнорувати факти порушення режиму припинення вогню й безперервні обстріли житлових кварталів незаконними збройними формуваннями.

Раніше повідомлялося, що українські військові зловили Міноборони РФ на брехні про звільнення полоненого Агеєва.

Нагадаємо, що слідча група щодо MH17 домагатиметься розслідування катастрофи в МКС.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО