НАБУ звершило слідство щодо розтрати коштів ДП «Держзовнішінформ»

Детективи НАБУ завершили досудове слідство щодо екс-директора ДП «Держзовнішінформ» та його екс-заступника, які підозрюються в розтраті 9,87 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро України, передає «Слово і Діло».

За версією слідства, в період із травня 2013 року до лютого 2014 року вказані особи перерахували 9,87 млн грн на рахунки низки приватних компаній з ознаками фіктивності. Кошти перераховувалися згідно з укладеними договорами та актами приймання-передачі наданих послуг. Встановлено, що зазначені приватні підприємства фактично не надавали жодних послуг, а укладання договорів було виключно для прикриття злочинної діяльності.

Про підозру зазначеним особам повідомили в квітні 2017 року. Водночас місцеперебування екс-директора «Держзовнішінформу» не встановлено, його оголошено в національний розшук.

Детективи НАБУ та прокурори САП отримали дозвіл на здійснення щодо цього підозрюваного спеціального досудового розслідування. Слідство НАБУ почало в грудні 2015 року.

Нагадуємо, 12 квітня НАБУ та САП затримали екс-заступника директора державного підприємства «Держзовнішінформ».

Також зазначимо, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура розслідує 60 кримінальних проваджень щодо народних депутатів, міністрів та керівників органів влади.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО