Фейгін прокоментував інформацію про ліквідацію в РФ ГРУшника Єрофеєва

Заява затриманого на Донбасі російського військового Віктора Агеєва про ліквідацію в РФ засудженого раніше в Україні ГРУшника Євгена Єрофеєва є сенсаційною.

Про це заявив відомий російський адвокат Марк Фейгін в ефірі телеканалу «112 Україна», повідомляє «Слово і Діло».

«З моменту його (капітана ГРУ ГШ РФ Євгена Єрофеєва – ред.) передачі минулого року, 25 травня, до Росії його ніхто ніколи більше не бачив ані публічно, ані непублічно. А ось ця інформація, вона абсолютно сенсаційна. Чому? Якщо Агеєв є військовослужбовцем ГРУ за контрактом, а Єрофеєв також був офіцером ГРУ з тольяттінської частини, яка розквартирована там, це означає, що всередині системи ГРУ, серед військовослужбовців, ця інформація циркулює. Якщо це дійсно так, а я б цього не виключав, то зараз російській владі вигідно було б продемонструвати, що Єрофеєв живий та здоровий», – заявив Фейгін.

Інакше, підкреслює адвокат, це - «серйозна демотивуюча річ для тих, хто за контрактом служить на Донбасі, бере участь у бойових діях»: «Власне, будь-яке потрапляння до полону означає зраду, як це було за сталінських часів, і цих людей дійсно можуть ліквідувати. Я в це вірю, до речі».

Фейгін не виключає, що в ГРУ ГШ РФ дійсно могли звинуватити Єрофеєва як офіцера військової розвідки в тому, «що він говорив у полоні».

Адвокат також вказав на той факт, що після передачі до Росії нічого невідомо й про іншого ГРУшника – Олександра Александрова.

«Я б не виключав що і той, і іншій постраждали. Зараз Міністерству оборони краще їх показати, що, мовляв, жодних екзекуцій не проводилося», – додав адвокат.

Щодо долі Агеєва, то, на переконання Фейгіна, той може повернутися до Росії лише шляхом обміну.

Як повідомлялося раніше, в інтерв'ю «Новой газете» російський військовослужбовець Агеєв, якого затримали на Луганщині, заявив, що капітана ГРУ Євгена Єрофеєва, якого 2015 року затримали на Донбасі, а потім передали за обміном, потім «прибрали» на території РФ, тому що «наговорив зайвого». В Україні росіян Єрофеєва та Александрова Голосіївський суд Києва визнав винними та засудив до 14 років ув'язнення. Згодом їх обміняли на Надію Савченко.

Зазначимо, в СБУ відгукнулися на прохання матері військовослужбовця РФ Віктора Агеєва, що потрапив у полон на Донбасі й звинувачується в тероризмі. Їй дозволили зустріч із сином.

Тим часом український політв'язень, кримчанин Олександр Кольченко, якого утримують у російській в'язниці, домагається зустрічі з українським консулом, незважаючи на відмови російської сторони.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО