Протестувальники вибили вікна та двері в суді Одеської області

У селищі Ширяєве Одеської області група протестувальників, що складається переважно з місцевих жителів, заблокувала районний суд.

У будівлі суду протестувальники вибили вікна та двері, а також намагалися вибити двері в кабінет судді Сергія Палія, передає «Інтерфакс-Україна», пише «Слово і Діло».

«Під удар сьогодні потрапили судді Ширяївського районного суду Одеської області. Група «активістів» вибили в суді вікна й двері», – заявили в установі.

Протестувальники вимагають від судді ухвалити правомірні рішення щодо низки судових проваджень або написати заяву про відставку. Серед основних претензій місцевих жителів до судді – винесення виправдального вироку дружині місцевого прокурора, яка збила чоловіка, через що він залишився інвалідом. За словами жителів, за це рішення суддя отримав тисячу доларів.

Своєю чергою, суддя відмовився спілкуватися з людьми та закрився в кабінеті.

Станом на 14:16 вхід до суду був забарикадований шинами, протестувальники погрожували його підпалити. В суді зазначили, що учасники акції перейшли до активних дій, намагалися вибити двері в кабінет судді, супроводжуючи свої дії нецензурною лайкою.

«Якщо ж суддя їх не прийме, то вони обіцяють дочекатися двох автобусів з одеськими активістами й почати штурм суду», – йдеться в повідомленні.

У прес-службі Головного управління Нацполіції в Одеській області повідомили, що наразі на місці подій присутні поліцейські, які забезпечують охорону громадського порядку.

Зазначимо, раніше в НАБУ розповіли, скільки суддів звільнили за рішення проти майданівців.

Нагадаємо, 21 липня тисячі поляків мітингували проти судової реформи.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО