Прихильники Папи Римського прирівняли євангельських християн до екстремістів

Прихильники Папи Римського критикують євангельських християн, кажучи, що вони «недалеко» пішли від екстремістів.

Про це повідомляє The Guardian, пише «Слово і Діло».

Стаття, підтверджена Ватиканом, різко критикує Стіва Беннона, який є головним радником Трампа, а також затятим проповідником євангелія. Вона була написана двома близькими співробітниками Папи Френсіса. Основним звинуваченням у статті було те, що Стів Бэннон підтримує «апокаліптичні геополітику», яка «не дуже далеко пішла від екстремізму».

Стаття була перевірена Ватиканом перед публікацією і містить в собі критику «євангельського фундаменталізму» у США, стверджуючи, що прихильники ідеології викривлено розуміють Святе Письмо і Старий Завіт, що сприяє конфліктам і війнам.

Ця стаття була опублікована через кілька днів після того, як євангельські лідери зустрілися з президентом США Дональдом Трампом в Овальному кабінеті Білого дому і «поклали руки на нього» в молитві після дискусій про свободу віросповідання, підтримку Ізраїлю і реформу охорони здоров'я.

Трамп, який був одружений тричі, ніколи не говорив про наявність у нього віри, але отримав широку підтримку білих євангелістів на виборах в 2016 році.

Ватиканські експерти заявили, що стаття мала б явну підтримку церкви і Папи Френсіса. Його автори, головний редактор публікації Антоніо Спадаро, і головний редактор аргентинського видання газети Ватикану l'osservatore Romano Марсело Фігероа, відомі як довірені особи аргентинського папи.

У ній стверджується, що підроблені релігійні аргументи використовуються для демонізації верств населення, особливо коли мова йде про мігрантів і мусульман, і заохочує США як націю, яка благословлена Богом, не беручи до уваги «зв'язок між капіталом і прибутком від продажу зброї».

Одна католицька публікація, Крус, назвала статтю «останньою главою в бурхливих відносинах між Френсісом і Трампом».

Незважаючи на те, що в травні у Ватикані два лідери провели досить теплу зустріч, їх відносини істотно зіпсувалися після того, як Трамп вирішив вийти з Паризької кліматичної угоди всього через тиждень після розмови. Аргентинський єпископ Марсело Санчес Сорондо, голова Академії наук Ватикану, назвав це «ударом в обличчя» Ватикану.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск закликав до миру в Україні.

Також Папа Римський закликав ООН прагнути до світу без ядерної зброї.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО