У Затоці три пляжі небезпечні для купання

Проби, відібрані з центрального пляжу смт Затока, а також баз відпочинку «Шовковик» у Сонячному районі Затоки і «Кобзар» Лиманського району цього ж селища не відповідають нормативним вимогам.

Про це сьогодні, 6 липня, розповіла завідувачка відділом організації санітарно-епідеміологічних досліджень ГУ Одеського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я України Олена Варецька, повідомляє «Слово і Діло».

Якість морської води за санітарно-мікробіологічними показниками на пляжах Одеської області, крім трьох пляжів курортної Затоки, відповідає нормативним вимогам і придатна для морського водокористування.

«За даними лабораторного контролю, проведеного в певних контрольних точках якість морської води на узбережжі Одеси і Одеської області відповідає нормативним вимогам, за винятком проб, відібраних на пляжах Білгород-Дністровського району», - зазначила фахівець.

Як повідомлялося, в Києві хочуть заборонити купатися на трьох пляжах. В Україні ж тільки половина пляжів придатні для купання.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО