В ОРДЛО українських заручників називають «військовими злочинцями» – Геращенко

У ОРДЛО 39 українських полонених назвали «військовими злочинцями» й заявили, що не мають наміру їх звільняти.

Про це повідомила перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої констактной групи (ТКГ) з урегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Ми так і не отримали інформацію про долю 132 заручників, яких утримують на окупованих територіях, інформацію щодо конкретних людяей і прізвищ, незважаючи на всі наші запити і вимоги», – написала вона.

За словами Геращенко, представники окремих районів Донбасу лише заявили, що в Донецькій області утримують 55 українців, а в Луганській – 14, не називаючи їхніх імен.

«ОРДЛО продовжують блокувати процес звільнення. Не дали відповіді на наш список про утримання 132 українців. А потім договорилися вже до того, що 39 наших військових, незаконно утримуваних на окупованих територіях, – це військові злочинці, які не підлягають амністії й звільненню», – додала вона.

Геращенко вважає цю позицію порушенням досягнутих у Мінську домовленостей.

«На заблоковане питання заручників мають відреагувати ОБСЄ та лідери «нормандського формату», де питання звільнення заручників порушується Україною як пріоритетне», – вважає Геращенко.

Вона також розраховує, що в ході телефонної розмови або зустрічі лідерів країн «нормандського формату» (Україна, Німеччина, Франція, Росія) питання безпеки та звільнення заручників стануть ключовими.

Раніше Геращенко заявила, що необхідно демілітаризувати Крим і Донбас.

Нагадаємо, 19 липня 2016 року Геращенко запевнила, що вибори на окупованих територіях відбудуться лише після того, як настане режим припинення вогню, після виведення російських військ та ухвалення парламентом України відповідних ініціатив.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО