Парубій назвав завдання Верховної Ради на наступну сесію

Завданнями Верховної Ради на наступну сесію стануть питання безпеки країни, відновлення територіальної цілісності, проведення кроків для членства в НАТО, децентралізація і європейське ведення бізнесу.

Про це на прес-конференції, присвяченій екватора парламенту заявив спікер Ради Андрій Парубій, повідомляє «Слово і Діло».

«Без сумніву перше завдання – це безпека, в найширшому розумінні. В усіх головних сферах. Це воєнна безпека, що має бути реалізована у повномасштабній підтримці української армії. Це відновлення територіальної цілісності України. Це ще нові кроки для набуття Україною членства в НАТО як найсильнішою гарантії нашої територіальної цілісності та мирного неба для наших дітей. Це економічна безпека, що досягається шляхом розвитку національного ринку, підтримкою вітчизняного товаровиробника, партнерською співпрацею з Європейським Союзом. Енергетична безпека: насамперед через диверсифікацію поставок енергоносіїв та максимальне задіяння вітчизняного енергетичного потенціалу. Інформаційна безпека: втілення та розвиток сучасних технологій. Кібербезпека – це захист українського інформаційного простору. Безпека та захист української гуманітарної сфери», – заявив Парубій.

За його словам, необхідно не забувати й про проведення структурних реформ для того, щоб здобути нове якість життя.

«Але на шляху до Європейського Союзу ми не повинні забувати, що Європа – це не тільки децентралізація і європейські стандарти ведення бізнесу чи доступу до інформації, це нове якість життя, яке нам не здобути без проведення широкомасштабних реформ у всіх сферах суспільного життя», – додав спікер.

Слід також зазначити, що згідно із моніторингом «Слово і Діло», Парубій загалом дав 88 обіцянок, з яких 36 – виконав, а 34 – провалив. Рівень його відповідальності – 41%.

Нагадаємо, Верховна Рада закріпила курс України на членство в НАТО.

Раніше парламент підтримав спрощення екстрадицію правопорушників.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО