Зустріч у Парижі: як Макрон відплатив Путіну за особисті образи з боку пропаганди РФ

Богдан Яременко

Дипломат, голова правління фонду «Майдан закордонних справ» Богдан Яременко позитивно оцінює переговори президента України Петра Порошенка з французьким лідером Еммануелем Макроном.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає «Слово і Діло».

«По-перше, Порошенка прийняли в Парижі в Єлисейському палаці», - підкреслив дипломат.

На його погляд, це важливий прихований показник з боку Франції.

«Це важливо, бо мало хто знає і чомусь ніхто не говорить про те, що Великий Тріанонський палац Версаля, де Макрон приймав президента РФ Володимира Путіна, насправді споруджувався як місце королівських утіх з куртизанками. Не виключено, це і була відповідь Макрона Путіну на особистісні образи з боку російської пропаганди», - констатував Яременко.

Крім того, за його словами, Макрон остаточно поставив крапку у питанні щодо приналежності Анна Ярославни.

«Макрон закрив питання про те, що освічені французи знають про Анну Київську. Вони все знають. І Москві там нічого ловити. В результаті очевидно, що не завжди аж так важливо встигнути на переговори «до Путіна», - додав експерт.

Загалом експерти відзначають, що зустріч Порошенка з Макроном була дійсно достойною, а Україні вдалося налагодити діалог з Францією.

Як відомо, під час спільного брифінгу Еммануель Макрон сказав, що на зустрічі йшлося, з-поміж іншого, про питання історії, «щоб віддати належне Анні Ярославні Київській». Раніше Путін під час зустрічі з президентом Франції заявив, що Анна Ярославна була «росіянкою».

За підсумками переговорів Макрон назвав РФ винною в агресії на Донбасі.

Детальніше про головні факти біографії нового президента Франції Еммануеля Макрона – за посиланням.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО