Аграмунт знову передумав іти у відставку, ПАРЄ має намір проголосувати за його звільнення

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт попередив колег у вузькому колі, що не має наміру йти у відставку.

Цю інформацію підтвердили кілька джерел «Європейської правди» у Страсбурзі, передає «Слово і Діло».

Таку заяву він зробив у неділю, 25 червня, на зустрічі керівництва Європейської народної партії.

Таким чином, президент ПАРЄ порушив домовленість, досягнуту та офіційно проголошену на зустрічі керівних органів асамблеї в Празі 30 травня. Як повідомлялося, тоді Аграмунт пообіцяв подати заяву про відставку в разі висловлення на його адресу недовіри з боку групи Європейської народної партії. Перед тим недовіру на адресу президента підтвердило бюро ПАРЄ.

Однак нині президент асамблеї заявив, що відкликає свою заяву і не йтиме у відставку. Своє рішення він аргументував тим, що асамблея також порушила домовленості, повторно проголосувавши за недовіру йому на засіданні Бюро.

Водночас Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи ухвалило рішення про розгляд змін до регламенту, що дозволять відправити у відставку президента асамблеї.

Таке рішення було схвалене на засіданні Бюро в понеділок з перевагою в один голос. Як стверджують учасники засідання, цьому передувала емоційна дискусія. Низка депутатів висловлювалися проти, оскільки рішення де-факто запроваджує покарання «заднім числом» - за дії, вчинені ним до зміни регламенту.

Аграмунт утримався від коментарів пресі. Після завершення закритого засідання Бюро він сховався на балконі зали засідання, чекаючи, що журналісти розійдуться. Згодом, зрозумівши, що преса чекає на його коментарі, президент асамблеї вийшов із зали та поспіхом пройшов до свого кабінету, вдаючи, що не чує запитань журналістів.

Раніше ПАРЄ ухвалила проект резолюції, яка передбачає можливість імпічменту Аграмунту.

Також у ПАРЄ назвали, хто розслідуватиме справу проти Аграмунта.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО