МЗС працює над створенням механізму з деокупації Криму

Українські дипломати працюють над створенням міжнародного механізму по деокупацію Криму.

Про це розповів директор політичного департаменту МЗС України Олексій Макеєв в ефірі Радіо Свобода, передає «Слово і Діло».

«Механізм деокупації Криму ми будуємо завдяки наявним інструментам на різних міжнародних майданчиках. Ви пам'ятаєте, минулого року була дуже потужна резолюція Генасамблеї ООН із ситуації в області прав людини. Ця тема рухається на майданчику Ради Європи. Ми прагнемо до того, щоб такий механізм був створений, хоча, звичайно, сьогодні у всіх на устах переговори в нормандському і Мінському форматах для того, щоб зупинити криваву війну, яку веде Росія на Донбасі», - сказав Макєєв.

Він також зазначив, що санкції залишаються найбільш ефективним із наявних в українських партнерів інструментів тиску на Росію.

«Санкційна політика поряд із політикою ізоляції й міжнародного політичного тиску є тими невійськовими інструментами, які повинні змусити Росію припинити агресію проти України», - сказав Макєєв.

Цього року представник України при Євросоюзі Микола Точицький заявляв, що настав час розробити й запустити міжнародний переговорний механізм для деокупації Криму.

Раніше повідомлялося, що РНБО розгляне законопроект щодо деокупації і реінтеграції Донбасу.

Нагадаємо, в лютому Кабмін представив план деокупації Криму.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО