У КМДА повідомили, чому змушені підвищити тарифи на утримання будинків

Підвищення квартирної плати в будинках Києва, що обслуговуються комунальними експлуатаційними компаніями (ЖЕКи), в середньому з 3 до 5,8 грн за кв.м, пов'язане з різким зростанням збитковості таких підприємств за період після останнього підвищення квартплати в 2011 році.

Про заявив на брифінгу заступник голови Київської міськдержадміністрації Петро Пантелєєв, передає «Слово і Діло».

«Два роки поспіль (ЖЕКи - ред.) нас просили скорегувати ... Ми відмовляли, тому що є межі платоспроможності людей. Зараз ситуація більш-менш стабілізувалася, і ми змушені йти на такий крок, тому що зобов'язані зберегти працездатність підприємств і їх працівників, яких вже і так не вистачає», - сказав він на брифінгу в Києві в суботу 17 червня.

П.Пантелеєв уточнив, що до складу квартплати входить більше 20 послуг від прибирання до змісту ліфтів та внутрішньобудинкових систем, вивезення сміття, поточного ремонту.

Він додав, що на частку квартплати доводиться, за розрахунками міської влади, близько 5% від загальних витрат на житлово-комунальні послуги, тому підвищення таких витрат складе 4,7-5%.

За його словами, нові тарифи дозволять підняти якість надання таких послуг. «Сподіваємося на розуміння киян. Ми беремо на себе зобов'язання контролю якості», - підкреслив заступник голови КМДА.

П.Пантелеєв уточнив, що нові тарифи вступлять в силу з 1 липня, і кияни почнуть отримувати їх з серпня.

А на проектування нової розв'язки на Шулявці з бюджету Києва виділять 2,7 мільйона.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО