У Києві підняли тарифи на утримання будинків

Читать на русском
Нові тарифи на утримання будинків і прибудинкових територій передбачені для 8 тисяч 327 будинків столиці.

Нові тарифи на утримання будинків і прибудинкових територій передбачені для 8 тисяч 327 будинків столиці.

Влада Києва затвердила нові тарифи на утримання будинків і прибудинкових територій. Про це сказано на сайті КМДА, пише «Слово і Діло».

Нові тарифи передбачені для 8 тисяч 327 будинків столиці. Середній розмір тарифу для цих будинків становить 6,43 гривень за 1 кв. м з ПДВ, тоді як зараз тариф становить 3-5 грн в залежності від керуючої компанії.

При цьому столична влада представила можливість населенню платити за послугу за стимулюючими тарифами - 10 відсотків знижки (така ж діє і сьогодні), якщо оплата здійснюється до 20 числа місяця, наступного за розрахунковим.

У документі не вказана дата запровадження нових тарифів, проте наголошується, що розпорядження набирає чинності з дня його опублікування.

Нові тарифи, за словами столичних очільників, дозволять подолати збитковість надання послуг з утримання будинків і прибудинкових територій, поліпшити якість обслуговування населення та призведе до економії бюджетних коштів.

Нагадаємо, раніше мер Києва Віталій Кличко ініціював звернення Київради до ВР про скасування постанови уряду про підвищення цін на газ для населення.

Станом на 1 травня борг за теплоенергію склав майже 4,9 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: