У БПП пропонують ввести воєнний стан у ОРДЛО та Криму

Україні варто ввести воєнний стан на окупованих територіях, враховуючи Крим, проте не на всій території держави.

Таку позицію висловив заступник голови фракції БПП Анатолій Матвієнко в коментарі «112 Україна», передає «Слово і Діло».

«Я підтримую цю ідею (прийняття законопроекту про окуповані території, - ред.). Більш того, я менш критично ставлюся до того, що ми до сьогоднішнього дня це не зробили, тому що є підстави. Якби ми мали гарне стримування, як ми маємо сьогодні, хоча воно ще далеко недосконале, то це можна було б робити швидше. Ми повинні швидко вирішити всі проблеми нашої армії, щоб зробити її здатною не тільки стримувати ворога, а й звільняти свої території. Очевидно, в такій перспективі такі кроки є доречними, очевидно, про них треба думати. Хто готує ці документи, невідомо, але очевидно, якщо це прозвучало з АП або РНБО, очевидно, такий проект готується», - сказав Матвієнко.

Нардеп стверджує, що потім треба ввести воєнний стан, проте не на всій території держави.

«Очевидно, наступний крок - це введення воєнного стану на окупованій території (включно з Кримом), а не на всій Україні. Якщо не зробити цього кроку, то немає можливості здійснювати і наступний крок ... Без визнання цієї території окупованою і без відповідного документу, який це підтверджує, цей крок зробити буде неможливо», - зазначив нардеп.

За його словами, досить багато представників фракції БПП вважають, що введення воєнного стану необхідно.

Раніше повідомлялося, що суд перевірить, чи законне закриття доступу до декларацій військових прокурорів.

А для росіян влаштовують туристичні поїздки на окупований Донбас.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО