СБУ підозрює одного з інтернет-провайдерів у створенні терористичної групи

Інтернет-провайдера Sky Net (Ізмаїл, Одеська область) Служба безпеки України підозрює у створенні терористичної групи.

Про це повідомила речник СБУ Олену Гітлянську, передає «Слово і Діло» з посиланням на Internetua.

Як повідомила Гітлянська, СБУ викрила в Одеській області механізм незаконної маршрутизації одним із провайдерів інтернет-трафіку на тимчасово непідконтрольну Україні території.

«Правоохоронці встановили, що власники фірми з надання послуг IP-телебачення та доступу до мережі інтернет одного з райцентрів Одеської області організували маршрутизацію трафіку в т. н. «ЛНР». Крім того, зловмисники зареєстрували свою філію на непідконтрольній території Україні відповідно до «законодавства» терористичної організації «ЛНР» і справно платили податки», - зазначили в СБУ.

Гітлянська повідомила, що під час проведення слідчих дій в офісі провайдера було вилучено телекомунікаційне обладнання та документації, які підтверджують незаконну діяльність українського провайдера.

Досудове слідство триває в рамках відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 258-3 КК України (створення терористичної групи чи терористичної організації).

Нагадаємо, раніше СБУ провела обшуки у телеком-провайдера Wnet і викрила механізм незаконної маршрутизації трафіку на тимчасово окупований Крим в інтересах російських спецслужб.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО