Посол США: Тіллерсон вивчає варіанти участі Америки у врегулюванні ситуації на Донбасі

Держсекретар США Рекс Тіллерсон вивчає різні варіанти участі Сполучених Штатів у врегулюванні ситуації на Донбасі, оскільки це є дуже важливою частиною американської політики.

Про це заявила посол США в Україні Марі Йованович у відповідь на запитання журналістів, чи розглядають Штати можливість участі у «нормандському» чи будь-якому іншому форматі для розв'язання ситуації на Донбасі, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Ми переглядаємо нашу політику стосовно України і, я думаю, рухаємося вперед у дуже позитивному напрямку. Очевидно, що ситуація на сході є дуже важливою частиною цього, і ми будемо всіляко підтримувати Україну. Держсекретар Тіллерсон уважно вивчає всі можливі варіанти нашої участі у вирішенні цього питання», - сказала Йованович.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Адміністрація президента США Дональда Трампа хоче перезапустити процес переговорів про мирне врегулювання конфлікту в Україні.

Сам Тіллерсон заявив, що Росія зможе повернутися до складу «Великої сімки» тільки після відновлення суверенітету України і виконання Мінських угод.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО