У МЗС прокоментували можливість візового режиму з РФ

Міністерство закордонних справ України буде підготовлено до введення візового режиму з Російською Федерацією в разі ухвалення відповідного політичного рішення.

Про це під час прямої телефонної лінії з читачами видання «КП в Україні» заявила речник МЗС Мар'яна Беца, повідомляє «Слово і Діло».

«Питання запровадження візового режиму з РФ, дійсно, надзвичайно складне. МЗС буде готове до запровадження, якщо буде ухвалено відповідне політичне рішення. Нам потрібно дуже виважено і збалансовано підходити до нашої стратегії щодо візового режиму з РФ», – зазначила Беца.

За її словами, в першу чергу треба враховувати, що в РФ знаходяться 3-4 мільйони громадян України. Беца уточнила, що третім аспектом є «неконтрольована ділянка кордону, яка існує і через який Росія продовжує поставляти зброю, найманців і техніку на непідконтрольну територію».

Як стверджує представниця МЗС, також важлива технічна готовність відомства до запровадження такого режиму. Вона нагадала, що Україна в РФ має п'ять дипломатичних представництв: посольства, два генконсульства і два консульства.

«І звичайно, якщо запроваджується візовий режим, нам потрібно буде набагато більше людей, набагато більше співробітників, які працюватимуть у Росії, для того, щоб надати візу. Також буде потрібна і технічна база, і матеріальна база, нам будуть потрібні додаткові кошти», – пояснила Беца.

Нагадаємо, у МВС прокоментували питання візового режиму з РФ.

Раніше народний депутат Андрей Тетерук заявив, що у Раді збирають голоси за запровадження візового режиму з Росією.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО