Геращенко назвала кількість зниклих безвісти на Донбасі

Згідно зі списками, складеними Службою безпеки України, зниклими безвісти на Донбасі вважаються понад 400 людей.

Про це повідомила представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко у Facebook, передає «Слово і Діло».

«Тільки на сьогодні у списку зниклих безвісти, яких ми розшукуємо, - понад 400 осіб, це цивільні і військові, чоловіки і жінки, цей список складено СБУ», - написала вона.

За її словами, з початку війни на Донбасі зниклих безвісти було значно більше. Але долю багатьох вдалося встановити, ідентифікувати тіла або знайти інформацію про зниклих, зазначила пані Геращенко.

«Думаю, й на зараз зниклих набагато більше, аніж 400, адже ми говоримо тільки про список людей, чиї родичі чи побратими звернулися до СБУ», - додала пані Геращенко.

Вона також зазначила, що Київ наполягає на залученні Червоного Хреста до пошуку зниклих.

Зазначимо, міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш виступає за створення в Україні єдиного реєстру зниклих безвісти.

Керівник пошукової місії «Чорний тюльпан» заявив, що близько тисячі загиблих в зоні АТО військовослужбовців і мирних жителів не впізнані. При цьому кілька сотень тіл доставлено з окупованої території, всі інші залишаються в ОРДЛО.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО