Нацбанк пом'якшив валютні обмеження

Національний банк України скасував обмеження для фізичних осіб на переказ коштів за межі України для неторгових операцій в рамках лібералізації валютного регулювання.

Про це повідомляє прес-служба НБУ, пише «Слово і Діло».

Так, раніше такі операції були обмежені сумою в 150 тис. грн на місяць.

Крім того, скасовано заборону купівлі іноземної валюти в разі наявності у клієнта власних коштів на рахунках в сумі, що перевищує $ 100 тис. в еквіваленті. Раніше за умови перевищення зазначеної суми, клієнт повинен був виконувати зобов'язання за рахунок власної іноземної валюти.

Крім того, банкам дозволять здійснювати операції з обміну іноземної валюти без обмежень щодо групи класифікатора іноземних валют і банківських металів як на міжбанківському, так і на міжнародному валютному ринку. До цього операції з обміну здійснювалися виключно в межах однієї групи класифікатора, за винятком деяких операцій.

Скасування обмеження для фізичних осіб на переказ коштів за межі України для неторгових операцій набуває чинності 12 червня, решта змін - з 31 травня 2017 року.

Раніше Нацбанк скасував тимчасову норму, згідно з якою скорочувався максимальний термін для розрахунків за операціями експорту та імпорту товарів до 120 днів.

Також НБУ послабив частину валютних обмежень для бізнесу.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО