Прокурорські війни: конфлікт Матіоса і Горбатюка як тло для провалу розслідування «справ Майдану»

Павло Диканьадвокат Небесної сотні

Звинувачення головного військового прокурора на адресу начальника департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури до певної міри є перекручуванням фактів.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів адвокат Небесної Сотні Павло Дикань, оцінюючи взаємні звинувачення керівника військової прокуратури України Анатолія Матіоса і голови департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергія Горбатюка з приводу провалу слідства у «справах Майдану».

«За весь час управління спеціальних розслідувань, а потім департамент стикався з проблемами організаційного й управлінського характеру. Це є відповідальністю керівництва Генпрокуратури, яке повинне забезпечити належну роботу своїх структурних підрозділів», - міркує адвокат.

На його думку, зараз ситуація скидається на пошук крайнього.

«Чомусь головному військовому прокурору здається, що його робота більш ефективна. Але ось яскравий приклад, який був оприлюднений Сергієм Горбатюком, щодо розслідування військовою прокуратурою вбивства двох осіб, яке сталося 19 лютого 2014 року в Хмельницькому. Це слідство було фактично спущене на гальмах військовою прокуратурою. Зараз за справу взялося управління Горбатюка», - розповідає Дикань.

«Схоже, військового прокурора використовують з метою створення підстав для того, щоб остаточно знищити департамент Горбатюка», - припустив він.

«Безумовно, робота департаменту не ідеальна, є багато претензій до слідчих і самого Горбатюка. Однак обсяг виконаної ними роботи і кількість переданих до суду справ не дають приводу для радикальних кадрових висновків», - резюмував Павло Дикань.

Нагадаємо, Матіос заявив, що тільки Горбатюк відповідальний за те, що розслідування у «справах Майдану» не завершені. У свою чергу, Горбатюк звинуватив військового прокурора, акцентувавши, що той бажає провалу розслідувань.

Хто з українських політиків і коли обіцяв покарати всіх причетних до кривавих подій на Майдані, «Слово і Діло» розповіло в матеріалі «Третя річниця розстрілу Майдану. Головні невиконані обіцянки політиків».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО