У ОРДЛО пообіцяли включити в списки на обмін українського вченого

Українська сторона завершила процедуру верифікації осіб, яких можна помилувати заради звільнення заручників.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook нардеп Ірина Геращенко, коментуючи підсумки роботи контактної групи в Мінську, передає «Слово і Діло».

Також бойовики пообіцяли, що при узгодженні остаточних списків на обмін, в них включать українського вченого Ігоря Козловського, який знаходиться в Донецьку.

«Питання тільки в тому, коли інша сторона перестане придумувати причини зволікання, і ми узгодимо дату звільнення», - додала Геращенко.

За її словами, група в складі ОБСЄ, СБУ, офіс обмудсмена проїхала понад 14 тисяч кілометрів, 20 регіонів і 37 пенітенціарних установ.

«ОБСЄ визнала, що верифікація пройшла за всіма міжнародними стандартами та нормами гуманітарного права, при дотриманні конфіденційності. Ми наполягли на участі в засіданні обмудсмена Лутковської, яка підтвердила дотримання всіх цих норм», - написала нардеп.

За інформацією Ірини Геращенко, представники ОРДЛО навмисно затягують процес обміну і вимагають уточнення ще за деякими прізвищами.

Також віце-спікер підкреслила, що під час засідання ТКГ українська сторона жорстко засудила факт сексуальних домагань з боку бойовиків по відношенню до жінки-представниці місії ОБСЄ. «Ми вимагаємо прізвища і покарання цього покидька, це озвучив і Марчук, і Кучма, і ОБСЄ», - сказала Ірина Геращенко.

Нагадаємо, 15 грудня 2016 року Геращенко пообіцяла, що державна влада України забезпечить лікування і повну реабілітацію кожному громадянину України, після повернення з військового полону. Подивимося, чи зможе політик виконати свою обіцянку.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО