СЦКК: бойовики активно обстрілюють населені пункти з артилерії

Російсько-окупаційні сили активно обстрілювали населені пункти і позиції ВСУ з мінометів і 152-мм артилерії.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на заяву української сторони СЦКК, опубліковану на сторінці штабу АТО в Facebook.

«Українська сторона СЦКК констатує, що незаконні збройні формування ОРДЛО нехтуючи всіма мінськими домовленостями і Міжнародним гуманітарним правом протягом доби активно здійснювали обстріли позицій Збройних Сил України, населених пунктів уздовж всієї лінії розмежування», – заявили в СЦКК.

12 травня незаконні збройні формування обстріляли з 82-мм мінометів Мар'їнку та Красногорівку, зруйнувавши будинок на вул. Героїв Чорнобиля, 206, а також одна з випущених бойовиками мін вибухнула у дворі будинку по вул. Сонячна, 8.

Також в результаті денного обстрілу бойовиків зі стрілецької зброї 12 травня в Чермалик жінка отримала поранення гомілки і була доставлена в лікарню.

Вночі бойовики обстріляли Волновахи з артилерії калібру 152 мм, в цілому випустивши 15 снарядів, порушивши домовленості щодо відведення великокаліберного озброєння. На щастя, жертв серед мирного населення немає.

«Такі злочинні дії незаконних збройних формувань ОРДЛО свідчать про грубі порушення Мінських домовленостей і про цілеспрямовані дії щодо подальшого загострення конфлікту і небажання дотримуватися режиму припинення вогню», – відзначили в СЦКК.

Нагадаємо, 12 травня в Дніпрі відкрилася унікальна для України Алея пам'яті, присвячена загиблим Героям АТО і Революції Гідності. Вона стала наймасштабнішим в Україні меморіальним комплексом.

Раніше в результаті нічного обстрілу бойовиків 11 травня в Станиці Луганській згорів житловий будинок.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО