Карта АТО: ситуація на сході України на 12 травня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 12 травня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Минулої доби зафіксовано 53 обстріли позицій Збройних Сил України. Більше половини з них відбулись після 18:00 до опівночі вчорашнього дня. За минулу добу двоє військовослужбовців Збройних Сил України загинули. Ще шестеро українських воїнів отримали поранення.

Напрямки:

На Донецькому напрямку зі стрілецької зброї, гранатометів, мінометів калібрів 120 та 82 мм противник обстрілював опорні пункти поблизу Авдіївки та Луганського. З гранатометів різних систем та стрілецької зброї бойовики відкривали вогонь по наших опорних пунктах в районі Пісків, Новолуганського та Новгородського. Неподалік Майорська та Верхньоторецького ворог бив з озброєння БМП.

На Луганському напрямку проросійські незаконні збройні формування пізно ввечері з автоматичних станкових гранатометів били по українських захисниках Новозванівки, а біля Валуйського – зі стрілецької зброї.

На Приморському напрямку минулої доби противник застосовував зброю найбільшу кількість разів. Зокрема, на підступах до Маріуполя під вогонь підрозділів російсько-терористичних військ неодноразово потрапили позиції сил АТО поблизу Широкиного, Водяного, Гнутового, Чермалика, Павлополя. Там бойовики здебільшого використовували стрілецьку зброю, гранатомети різних систем, подекуди озброєння БМП. З такого ж озброєння та 82-мм мінометів противник вів вогонь по наших підрозділах в районі Мар’їнки. Окрім того, біля Мар’їнки та Лебединського українських воїнів намагався поцілити ворожий снайпер.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: