США не підключаться до переговорів в «нормандському форматі»

США не будуть підключатися до переговорів України, Росії, Франції та Німеччини щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це розповів перший заступник міністра закордонних справ Вадим Пристайко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

При цьому дипломат зазначив, що США продовжують наполягати на виконанні Мінських угод Росією.

«Вони (США – ред.) сказали, що підтримують зусилля німецьких і французьких колег, але не стають частиною «нормандського формату» – це чотири країни. Не всі обов'язково повинні стати частиною «нормандського формату», є різні формати, що дозволяють нам вирішувати наші питання», – сказав Пристайко.

При цьому заступник голови МЗС зазначив, що навіть в найкращому форматі переговорів за участю США необхідна участь Росії.

«Не зважаючи на те, що американська сторона активно шукає можливості зблизитися з Росією у вирішенні інших питань, було заявлено дуже чітко, що санкції, які існують зараз по відношенню до Росії, не будуть зняті до вирішення питання – Росія повинна виконати свої зобов'язання згідно з Мінським угодами», – додав він.

Нагадаємо, 11 травня під час зустрічі з президентом США Дональдом Трампом і віце-президентом Майклом Пенсом керівник МЗС України Павло Клімкін обговорив з американським керівництвом можливість залучення США до «нормандського формату».

Раніше Клімкін допустив, що США можуть приєднатися до цього формату переговорів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО