В МЗС пояснили умови безвізу з країнами «Білого шенгенського списку»

У Міністерстві закордонних справ пояснили умови безвізового режиму з країнами, які входять до так званого «шенгенського Білого списку».

Про це йдеться в повідомленні на сайті відомства, передає «Слово і Діло».

Згідно з інформацією, введення безвізового режиму для українців знімає обмеження візового режиму України з близько 30 країнами, які входять до так званого «шенгенського Білого списку». Тобто з країнами Європи, Північної й Південної Америки, Перської Затоки та Азії.

Іншими словами, безвізовий режим з Євросоюзом автоматично відкриває шлях для формалізації рішення про безвізові поїздки для українців до країн так званого «Білого шенгенського списку».

«За дорученням президента України, протягом 2015-2017 років було розпочато переговорний процес з даною групою країн щодо безвізових поїздок громадян. В результаті уряди цих держав висловили готовність надати Україні право безвізових подорожей в односторонньому порядку або на підставі двосторонніх домовленостей після набрання чинності відповідного рішення ЄС», - йдеться в повідомленні МЗС.

Раніше президент Петро Порошенко заявив, що низка країн Латинської Америки та Азії автоматично надасть безвіз Україні.

Зазначимо, 15 травня, в Брюсселі відбудеться неформальна зустріч міністрів закордонних справ країн Європейського Союзу та України.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО