Гонтарева буде допомагати голові МОЗ

Голова Національного банку України Валерія Гонтарева має намір допомогати в.о. міністра охорони здоров'я Уляні Супрун в реформуванні системи охорони здоров'я.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на «Інтерфакс-Україна».

«Ми беремо, якщо можна так сказати, шефство в тих напрямках, де ми можемо допомогти: аналітикою, моделюванням, втіленням їх верхнеуровневій концепції в розгорнуті документи», - сказала Гонтарева.

Вона повідомила про ряд зустрічей з в.о. міністра охорони здоров'я і її заступниками з метою надання допомоги у впровадженні cashless в установах охорони здоров'я, що має вирішити частину проблем в системі.

«Вона (Супрун - ред.) нещодавно прийшла до нас на стратегічну сесію, і ми замість 40 хвилин проговорили з нею дві години. Всі мої заступники голови прийшли до мене на наступний день і кажуть: нам здавалося, що таке свавілля тільки у нас в банківському середовищі, але коли ми її послухали, яка там корупція і мафія, пов'язані зі здоров'ям, з дітьми, з раковими хворими, з пересадкою органів ... - ми хочемо допомогти нашому міністерству охорони здоров'я», - підкреслила Гонтарева.

Відзначимо, що виконувати обов'язки глави НБУ з 10 травня буде перший заступник глави регулятора Яків Смолій.

Раніше НБУ пропонував скоротити частку держбанків в системі.

А 18 квітня 2017 року народний депутат України заявив, що голосуватиме за відставку Гонтаревої. Подивимося, чи зможе політик стримати свою обіцянку.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО