Комітет Європарламенту виніс рішення про безмитні квоти для України

Комітет Європарламенту з міжнародної торгівлі проголосував за розширення безмитних квот для України з деякими винятками.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Європарламенту, передає «Слово і Діло».

«ЄС повинен запропонувати Україні подальші торговельні преференції, однак окремі категорії аграрної продукції не потребують додаткової підтримки ЄС», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, комітет вніс поправки до пропозиції Єврокомісії про додаткові безмитні квоти для України, виключивши томати, пшеницю і сечовину з переліку продукції, щодо якої ЄК пропонує ввести додаткові квоти.

Євродепутати також вимагають, щоб умовою розширення торговельних преференцій поряд з дотриманням прав людини і основних свобод була «постійна боротьба з корупцією». Крім того, європарламентарії запропонували кроки, згідно з яким не тільки держави-члени, але і представники промисловості зможуть вимагати розслідування з метою застосування заходів для захисту європейських виробників.

Зазначимо, у першому кварталі 2017 року Україна повністю вичерпала річну квоту на безмитний експорт до Євросоюзу 6 категорій товарів.

Також відзначимо, що експорт борошна з України 2016/2017 маркетинговому році може зрости орієнтовно на 20%, до 380-390 тис. тонн.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО