Біля берегів Великобританії затримане судно з українськими нелегалами

Семеро громадян України затримані при спробі нелегально потрапити до Великобританії морем.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Посольство України в Лондоні.

«Британська прикордонна служба підтвердила затримання 30.04 у м. Орфорд 7 громадян України під час нелегального перетину кордону ВБ», – йдеться в повідомленні.

Відомо, що підозрювані в нелегальній міграції українці були затримані після того, як їхня яхта сіла на мілину біля узбережжя графства Саффолк у неділю, 30 квітня. Екіпажу судна довелося подати сигнал лиха, після чоло на місце події прибув буксир рятувальників. Яхта і її пасажири були доставлені до берега, після чого затриманих відправили до місцевого відділення поліції.

В українському посольстві зазначають, що вживатимуть усіх необхідних заходів для належного консульського супроводу цього інциденту з метою захисту прав громадян нашої країни.

Як зазначила віце-консул України в країні Юлія Помазан, щодо капітана яхти вирішується питання про притягнення його до відповідальності. Решта затриманих, найімовірніше, будуть незабаром депортовані.

Нагадаємо, в кінці минулого року в Польщі затримали злочинців, які незаконно переправляли українців до Великобританії. А Кабмін України кількома місяцями пізніше знизив квоту на імміграцію.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО