Кабмін знизив квоти на імміграцію в Україну

Читать на русском
Кабінет міністрів України встановив квоту імміграції для іноземців та осіб без громадянства в Україну. Обмеження не встановлені на в'їзд висококваліфікованих фахівців і працівників.

Кабінет міністрів України встановив квоту імміграції іноземців та осіб без громадянства в Україну на 2017 рік у 3963 людини.

Про це повідомляється на «Урядовому порталі», передає «Слово і Діло».

Кабмін спростив оформлення українських візТепер консульський збір становитиме $65 замість нинішніх $85 за одноразову, $130 за дворазову і $180 за багаторазову візу.

Так, для родичів громадян України (повнорідні брати й сестри, дідусі та бабусі, онуки чи онучки) – 1187 осіб; для осіб, які раніше були в громадянстві країни – 558 осіб; для батьків, подружніж пар та неповнолітніх дітей іммігрантів – 2223 особи.

Для діячів науки та культури, імміграція яких відповідає інтересам України, та осіб, які здійснили іноземну інвестицію в економіку України іноземною конвертованою валютою на суму не менш ніж 100 тисяч доларів, імміграція встановлена без обмежень.

Квота не встановлена на імміграцію висококваліфікованих спеціалістів і робітників, гостра потреба в яких є відчутною для економіки України, та для осіб, які безперервно прожили на території країни 3 роки з дня встановлення їм статусу постраждалих від торгівлі людьми.

Раніше в Кабміні підрахували, скільки туристів відвідали Україну минулого року.

Нагадаємо, в 2016 році сумарна квота становила 4586 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: