Тоні Блер заявив про бажання повернутися в політику через Brexit

Читать на русском
Вихід Великобританії з ЄС спонукав Тоні Блера повернутися в політику. Раніше він заявляв про створення інституту для боротьби з популізмом.

Колишній прем'єр-міністр Великобританії Тоні Блер має намір повернутися в політику за вихід країни із Європейського союзу (Brexit).

Про це він заявив в інтерв'ю The Daily Mirror, передає «Слово і Діло».

«Ця річ, Brexit, дала мені пряму мотивацію для більш активної участі у політиці. Я збираюся взяти активну участь у спробах сформувати політичні дебати, а це значить знову приєднатися до політичного процесу», - сказав Блер.

ЄС схвалив основні принципи переговорів щодо BrexitПрезидент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер повідомив, що 27 країн ЄС затвердили головні принципи щодо Brexit менш ніж за 15 хвилин.

До того ж він зазначив, що Лондон не знає, якими будуть остаточні умови виходу з ЄС.

«Єдиний ринок поставив нас в Лігу чемпіонів в торгівлі. Угода про вільну торгівлю схожа на пониження в лізі. Я не хочу бути в ситуації, коли ми проходимо історичний момент, а я нічого не сказав. Це буде означати, що мене не хвилювала ця країна. Це не так», - додав Блер.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що переговори з Європейським союзом щодо виходу країни з блоку будуть важкими, відповідаючи таким чином на жорстку позицію, зайняту лідерами ЄС щодо майбутніх переговорів.

Раніше голова Євроради Дональд Туск зробив заяву щодо Brexit.

Як відомо, міністр фінансів ФРН обіцяє жорсткі переговори щодо Brexit.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: