Міносвіти спростило вступ для абітурієнтів з Донбасу та Криму

У 2017 році абітурієнти з окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО), а також окупованого Криму, зможуть вступити до ВНЗ без здачі зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО).

Про це повідомили у Міністерстві науки і освіти України і опублікували детальну інструкцію про особливості вступу абітурієнтів з окупованого Криму та непідконтрольних районів Донбасу, передає «Слово і Діло».

Зокрема, для випускників зазначених категорій, ДЛЯ встуПУ до ВНЗ, не обов'язково здавати зовнішнє незалежне тестування, також можна поступити без атестату чи свідоцтва (за 9-ий клас). У цьому випадку процедурА вступу максимально спрощена.

Для вступу за спрощеною процедурою необхідно подати заяву, заповнити освітню декларацію і здати два іспити державної підсумкової атестації (українська мова та історія України) і один вступний екзамен (визначає ВНЗ).

Такі абітурієнти отримують у загальноосвітньому навчальному закладі, що входить в обраний освітній центр, тимчасову довідку, яку необхідно протягом трьох місяців поміняти на документ про освіту - атестат або свідоцтво.

Раніше повідомлялося, що для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні у 2017 році зареєструвалися понад 223 тисячі осіб.

1 квітня в Україні стартувало пробне ЗНО.

Раніше, «Слово і Діло» писало про зміни у вищій освіті, які обіцяють студентам українські політики.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО