КМДА доручає комунальним підприємствам розробити плани підвищення якості послуг

Підвищення якості послуг Жеків буде відбуватися лише за умови комплексного розвитку житлово-комунальної сфери та встановлення чітких стандартів роботи. Кожне підприємство має розробити план заходів, спрямованих на підвищення рівня сервісу.

Про це сьогодні повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв, передає «Слово і Діло».

Він зазначив, що понад 70% дзвінків на номер міського контакт-центру 1551 стосуються саме якості надання житлово-комунальних послуг.

«В середньому протягом місяця на 1551 надходить 300-400 звернень киян, які незадоволені роботою та рівнем обслуговування Жеків. І ми розуміємо, що є ряд причин такого стану речей. За останні два роки ми провели оптимізацію галузі: прибрали неефективний персонал і витрати, які не стосувалися безпосередньо надання послуг людям. Але ми повинні визнати, що лише адміністративним шляхом ми не доб'ємося якісного сервісного розвитку керуючих компаній», – сказав заступник голови КМДА.

За словами Петра Пантелєєва, в кожному районі необхідно розробити плани комплексного розвитку керуючих компаній, які обслуговують житловий фонд.

«Звертаючись до ЖЕКУ, мешканці повинні отримувати не відписки про відсутність фінансування, а бачити реальну роботу в своєму будинку або у дворі. Ці плани повинні орієнтуватися на зниження неефективних витрат, стосуватися технічної оснащеності Жеків, умов праці робітників, які повинні мати добротний інвентар та уніформу. Індикатором успішності цих підприємств стане лояльність киян і кількість звернень на 1551 та інші гарячі лінії», – підкреслив представник КМДА.

Раніше Київрада ухвалила нові правила розміщення реклами на вулицях столиці.

Нагадаємо, що Кличко раніше обіцяв звільняти чиновників за скаргами киян.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО