У Росії порушили чергову кримінальну справу проти наших військових

Слідчий комітет РФ знову порушив кримінальну справу за фактами «викрадення» українськими силовиками російських «волонтерів» на Донбасі.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на прес-службу російського відомства.

У СК РФ заявляють, що в грудні 2014 року на блокпосту поблизу селища Червоний партизан в Донецькій області співробітники українських спецслужб «зробили викрадення 36-річного громадянина РФ», який «приїхав на територію Донецької області України як волонтер для надання допомоги у відновленні виробництва в ДНР ». Цей громадянин був затриманий за підозрою в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України ( «створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній») і згодом засуджений. Звільнили його через 2 роки.

Крім того, за даними слідчого комітету РФ, в квітні 2015 року поблизу селища Оленівка Донецької області були «викрадені» співробітники російського Фонду допомоги біженцям, співвітчизникам і російськомовного населення «Своїх не кидаємо», які нібито везли «гуманітарний вантаж». Вони були затримані за підозрою в скоєнні злочину, аналогічного вищевказаною, і згодом обміняли на українських військовослужбовців.

«За вказаними фактами порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ст. 126 КК РФ (викрадення людини). Зараз проводяться слідчі дії та оперативно-розшукові заходи, спрямовані на встановлення всіх обставин злочинів », - йдеться в повідомленні.

Відмітимо також, що окупанти в «ДНР» анонсували проведення «навчальних військових зборів», на які скликають чоловіків-бюджетників.

Росія не планує впроваджувати будь-які пропозиції в рамках «нормандського формату» стосовно України. Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО