Пєсков: У Росії немає нових ініціатив щодо Донбасу

Читать на русском
Росія не планує впроваджувати будь-які пропозиції в рамках «нормандського формату» стосовно України.

Росія не планує впроваджувати будь-які пропозиції в рамках «нормандського формату» стосовно України.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, пише «РИА Новости», інформує «Слово і Діло».

Коментуючи питання, чи планує Росія висунути будь-які ініціативи під час спілкування лідерів «нормандської четвірки», Пєсков повідомив: «Поки ні про які нові ініціативи нам не відомо, вони, принаймні, не готуються».

«Єдиною ініціативою тут може бути ще раз закликати українську сторону до виконання мінських домовленостей. Альтернативи цьому процесу немає», - заявив Пєсков.

Чому не дотримується пасхальне перемир'яШвидше за все, найближчим часом слід очікувати локальних загострень, схожих на ті, які відбувалися в грудні 2016 року на Світлодарській дузі та в січні 2017 року районі Авдіївки. На фронті триватиме позиційна війна, в ході якої сторони будуть захоплювати об'єкти в «сірій зоні».

Як відомо, остання зустріч глав держав «нормандського формату» - України, Німеччини, Франції та Росії - відбулася восени минулого року. Тоді домовилися, що глави МЗС цих країн повинні підготувати «дорожню карту», ​​яка погодила б цю послідовність виконання пунктів усіх трьох головних мінських угод.

До цього часу керівники МЗС в «нормандському форматі» не дійшли згоди щодо «дорожньої карти».

Як повідомлялося, в Мінську сторони засудили порушення бойовиками перемир'я. Також Україна звинуватила РФ в спробах зірвати «нормандську зустріч».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: