Сбербанк скасував обмеження на зняття готівки

Сбербанк скасував тимчасове обмеження по карткових рахунків для фізичних осіб.

Про це повідомила прес-служба банку, передає «Слово і Діло».

«З 14.04.2017 року скасовуються всі раніше встановлені тимчасові ліміти на здійснення готівкових і безготівкових операцій за картковими рахунками фізичних осіб в національній та іноземній валюті. Починаючи із зазначеної дати, видача готівкових коштів, розрахунок у торговельно-сервісній мережі та мережі Інтернет, а також переведення коштів на інші рахунки та картки будуть здійснюватися без обмежень по сумі», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що 16 березня, Президент України Петро Порошенко затвердив санкції проти функціонуючих в Україні банків з російським капіталом. Санкції терміном в один рік торкнуться ПАТ Сбербанк, ПАТ ВиЭс Банк, ПАТ Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк та ПАТ БМ Банк.

Раніше, 15 березня, Сбербанк запровадив обмеження на зняття готівкових коштів у розмірі 30 тисяч гривень або еквівалента цієї суми в іноземній валюті (близько $ 1,1 тисячі) через каси банку на одного клієнта на добу.

З 16 березня Сбербанк тимчасово заблокував видаткові операції з кредитними картками для фізичних осіб. Також, Сбербанк встановив нові тимчасові добові ліміти за операціями. Зокрема, добовий ліміт на операції по зняттю готівки з карткових рахунків становить 20 тисяч гривень/$ 750/ EUR700 по одному картковому рахунку клієнта.

Зазначимо, що Сбербанк РФ офіційно заявив про вихід з українського ринку, і НБУ вже отримав документи від нових покупців Сбербанку.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО