Трамп більше не вважає НАТО застарілою організацією

Президент США Дональд Трамп заявив, що НАТО не є застарілим, про що він говорив під час передвиборчої кампанії, але при цьому він, як і раніше, вважає, що члени Альянсу повинні платити справедливі внески.

Про це повідомляє Reuters, передає «Слово і Діло».

«Я сказав, що він був застарілим. Він вже не застарілий», - сказав Трамп, додавши, що Північноатлантичний альянс почав докладати більше зусиль у боротьбі проти ісламських бойовиків, на чому він наполягав.

На прес-конференції з генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом Трамп подякував членам НАТО за підтримку свого рішення завдати ракетного удару по сирійській авіабазі у відповідь на можливу хімічну атаку в Ідлібі, і сказав, що настав час покласти край громадянській війні в Сирії.

Столтенберг, у свою чергу, сказав, що мав прекрасну продуктивну зустріч в Овальному кабінеті з Трампом. Генсек НАТО також відзначив, що згоден з американським президентом щодо того, що Альянс повинен більше робити для боротьби з тероризмом.

Відзначимо, в січні Дональд Трамп назвав НАТО застарілим через нездатність протистояти тероризму.

Нагадаємо, вчора авіація режиму Башара Асада скинула вісім бочкових бомб на підконтрольний опозиції населений пункт Дераа Белед в сирійській провінції на півдні країни.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО