Зараз Путіну «викручують руки», але живим він Асада не здасть

Микола Сунгуровськийдиректор військових програм

Пасьянс дуже складний, кожна нова карта додає нове бачення цієї картини. Важливо, що буде в результаті переговорів Тіллерсона в Москві і як пройде голосування в ООН по хімічній атаці в Сирії. Можливо, з'являться якісь натяки на визначеність.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський, оцінюючи

«Зараз одним із можливих варіантів є те, що Путіну «викручують руки» і намагаються змусити здати Асада. Путін на це не піде ні за що. Живим він Асада на віддасть», - наполягає військовий експерт.

«Для РФ залучення Асада до суду спричинить розкриття занадто великих таємниць, в яких замішана Росія і Путін. Бійка буде запекла. Але Асада здати буде дорожче», - аргументував фахівець.

Ситуація загострюється дуже сильно, додав експерт, і рішення Трампа завдати ракетного удару по силам Асада можна розцінювати як свідчення того, що відступати вже ніхто не буде.

«Путін намагається позиціонувати себе як хуліган, але Трамп дав зрозуміти, що з хуліганством на міжнародній арені слід закінчувати», - додав він.

«Трамп показав Путіну, що до «червоних ліній», про які говорив Обама, нарешті підключена висока напруга, і це загрожує такими ж силовими відповідями, якими є провокації Путіна. На цьому тлі не виключено, що Путін захоче взятися за Україну, і, можливо, спробує відігратися на Донбасі», - резюмував Микола Сунгуровський.

Західна преса пише, що в ході візиту Тіллерсона США збираються звинуватити Москву в порушенні угоди від 2013 року про спостереження за знищенням сирійської хімічної зброї та .

У свою чергу, Путін вже заявив, що ситуація нагадує події 2003 року, коли США почали військову кампанію в Іраку,

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО