США ратифікували протокол про вступ Чорногорії до НАТО

Президент США Дональд Трамп підписав акт про ратифікацію протоколу про вступ Чорногорії до НАТО.

Про це повідомила прес-служба Білого дому, передає «Слово і Діло».

«Сьогодні президент Дональд Трамп підписав акт США про ратифікацію протоколу про прийняття Чорногорії до НАТО», - йдеться в заяві прес-секретаря Білого дому Шона Спайсера, поширеному у вівторок, 11 квітня.

«США будуть працювати над подальшим зміцненням наших вже міцних відносин з Чорногорією і з нетерпінням чекають моменту, коли зможуть офіційно вітати цю країну в якості 29-го члена альянсу», - повідомляє прес-служба.

Також зазначається, що «з моменту заснування в 1949 році, НАТО грало центральну роль у забезпеченні миру і безпеки на європейському континенті».

«Це альянс не тільки загальних інтересів, але і загальних цінностей», - підкреслюється в прес-релізі.

"Президент Трамп з нетерпінням чекає зустрічі лідерів держав НАТО 25 травня в Брюсселі і можливості підтвердити ці фундаментальні та міцні трансатлантичні цінності", - йдеться в документі.

Як наголошується в прес-релізі, «Чорногорія буде також там присутня, сигналізуючи іншим претендентам на вступ до НАТО про те, що двері до євроатлантичної спільноти залишаються відкритими і що західно-балканські країни вільны вибирати своє майбутнє, власних партнерів без зовнішнього втручання або залякування».

Нагадаємо, в березні Сенат США відкрив дорогу Чорногорії для вступу в НАТО, проголосувавши за завершення дебатів з цього питання, дозволивши тим самим поставити на голосування питання про ратифікацію членства.

Як заявив головнокомандувач силами НАТО в Європі Кертіс Скапаротти, США повинні ввести більше військових і сучасної техніки в Європу, щоб держави могли протистояти російській агресії.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО