Данія шукає можливості заблокувати Nord Stream 2 – ЗМІ

Уряд Данії запропонував змінити законодавство, щоб дати йому можливість заблокувати будівництво газопроводу Nord Stream 2.

Про це повідомляє Euronews, передає «Слово і Діло».

Наразі такого роду проект може бути зупинено з екологічних міркувань. Уряд пропонує дати можливість владі накладати заборону також з міркувань національної безпеки і пріоритетів зовнішньої політики.

Як заявило міністерство енергетики країни, питання про газопровод має бути також розглянуто Європейською комісією. Зараз у Брюсселя немає формальних підстав для розгляду цього питання.

Оператор проекту Nord Stream 2 AG вже направив Фінляндії, Швеції, Данії та Німеччини звіт про оцінку впливів на навколишнє середовище (Звіт Еспо), в якому представлені потенційні екологічні транскордонні впливу проекту нового газопроводу через Балтійське море.

Газопровід Nord Stream 2, що проходить через виняткові економічні зони і (або) територіальні води п'яти перерахованих вище країн, що підпадає під дію Конвенції Європейської комісії ООН про оцінку впливу на навколишнє середовище у транскордонному контексті (Конвенції Еспо).

Раніше експерт розповів «Слову і Ділу» чи потягне РФ проект «Північного потоку-2» після відмови Заходу у співробітництві.

Нагадаємо, «Газпром» оголосив тендер на прокладання труб газопроводу «Північний потік-2».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО