Петренко нагадав, що дедлайн подачі е-декларацій чиновникам, які подають їх вперше, розширений

Міністр юстиції України Павло Петренко закликає державних службовців, які, відповідно до закону, повинні вперше подавати електронну декларацію, зробити це після 1 квітня з дедлайном до 1 травня 2017 року.

Про це він заявив на брифінгу, передає «Слово і Діло» з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна».

«Я звертаюся до тих державних службовців, які подають декларації вперше, це ті, хто не подавали декларації в першу хвилю... згідно зі змінами до закону, термін подачі ваших декларацій подовжено до 1 травня. Я вас прошу, в зв'язку зі сформованою ситуацією, дайте можливість подати декларації колегам, які повинні подати ці декларації до 1 квітня. Прохання, щоб ви почали процес декларації і навантаження на систему після 1 квітня», – сказав міністр.

За його словами, таким чином, декларації зможуть подати ті 100 тисяч держслужбовців, які повинні це зробити до 1 квітня.

Також Петренко закликав Національне агентство з питань запобігання корупції відправити на електронні адреси декларантів роз'яснення щодо крайніх термінів подачі декларацій.

Нагадаємо, раніше глава НАЗК Наталія Корчак прокоментувала проблеми з системою е-декларування.

Слід також зазначити, що згідно з моніторингом «Слова і Діла», міністр юстиції Павло Петренко загалом дав 90 обіцянок, з яких 55 виконав, а 15 – провалив. Рівень його відповідальності – 61%.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО