У березні соціальні продукти продовжують дорожчати

За перші десять днів березня ціна на цілу низку соціально значущих продуктів дещо збільшилася.

Про це розповів генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

В березні подорожчав чорний і білий хліб. Так, за перші десять днів березня хліб знову додав в ціні 0,12 гривні за кілограм.

Ціна на сир і сметану збільшилася на 1,25 і 0,65 гривні відповідно.

Вершкове масло вперше за півроку подешевшало майже 1 гривню.

Молоко подорожчало на 0,07 гривні, незважаючи на зниження закупівельних цін.

Ціна на яловичину не змінилася. Курячі яйця трохи додали в ціні – 7 копійок, але вони вже почали зростати в ціні після карколомного падіння. Варена ковбаса першого сорту піднялася в ціні на 40 копійок, а куряча тушка – на 20 копійок. А ось свинина і сало, навпаки, знизилися в ціні на 1 гривню і 40 копійок відповідно.

Вартість рису і гречки зросла майже на 1%, що становить 15 і 25 копійок відповідно. Ціни підвищилися на борошно пшеничне – на 15 копійок, і на цукор – на 10 копійок.

Трохи подешевшала соняшникова олія: ціна знизилася на 20 копійок.

З приходом весни овочі потроху почали знижуватися в ціні, особливо невисокої якості. Зокрема, картопля, морква і цибуля подешевшали на 5 копійок за кілограм, капуста – на 10 копійок. Буряк піднявся в ціні на 2 копійки.

При цьому овочі високої якості продовжують дорожчати.

Середня ціна на яловичину в Києві складає 117 гривень за кілограм, при цьому в Закарпатській області вона коштує 85,5 гривень.

Також повідомляється, що сало в Києві коштує в середньому 67 гривень за кілограм, при цьому в Тернопільській області ціна продукту становить 27 гривень.

Найдорожче вершкове масло в Черкаській області – 152 гривні за кілограм, найдешевше – в Хмельницькій області – 128 гривень.

Найвища ціна на м'який сир з жирністю 9% в Одеській області – 95 гривні за кілограм, а найнижча в Житомирській області – 73 гривні.

Нагадаємо, в лютому найсильніше дорожчали картопля, цукор і хліб.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО