Які продукти подорожчали найбільше за останній місяць

Читать на русском
В Україні в січні 2017 року овочі подорожчали на 14,5%, фрукти - на 3,9%, молоко - на 3,3%.

В Україні в січні 2017 року овочі подорожчали на 14,5%, фрукти - на 3,9%, молоко - на 3,3%.

Про це повідомляє Держстатистика, передає «Слово і Діло».

«На споживчому ринку в січні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,9%. Найбільше - на 14,5% подорожчали овочі. На 3,9-2,2% підвищилися ціни на фрукти, молоко, сметану, кисломолочну продукцію, яловичину, сир, масло. У той же час на 2,3% подешевшали яйця», - йдеться в повідомленні.

Експерт пояснив причину різкого подорожчання м'ясаВідхід із ринку великих компаній на ринку м'яса й продукції з нього, таких як «Калита» і «Ясні зорі Полтавщини», грає на руку більш дрібним гравцям, які підвищують ціни на свинину та яловичину.

У той же час, ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 1,2%, у тому числі на тютюнові вироби - на 2,1%, алкогольні напої - на 0,7%.

Одяг і взуття у місячному вимірі подешевшали на 4,3%, зокрема, одяг - на 4,4%, взуття - на 4,1%.

Ціни на транспорт за місяць в Україні зросли на 2,7%.

«Підвищення цін на транспорт у цілому на 2,7% зумовлене в основному подорожчанням проїзду в автодорожньому транспорті на 4,5%, палива та мастил - на 2,8%, автомобілів - на 2,1%», - йдеться в повідомленні.

Послуги освіти в січні 2017 р. подорожчали на 1,1% головним чином за рахунок підвищення плати за утримання дітей в дошкільних закладах на 8,8%.

Раніше повідомлялося, що в Україні істотно подорожчає вода.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: