«Євробачення-2017»: Київська влада заворушилася з ремонтом доріг

Столична влада визначилася зі списком вулиць, ремонт доріг на яких почнеться в першу чергу.

Про це під час брифінгу заявив заступник міського голови Києва Володимир Прокопів, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Голос.ua».

«У 2017 році передбачено капітальний ремонт близько 300 кілометрів столичних доріг. Це на половину більше, ніж в 2016 році. Зараз в плані ремонтних робіт пріоритетними будуть ті напрямки, які стосуються проведення «Євробачення», а після цього будуть ремонтувати більші магістралі, приміром, Повітрофлотський проспект, бульвар Дружби народів та інші », - підкреслив В. Прокопів.

Крім того, чиновник повідомив, що в зв'язку з суспільним резонансом, який виник через негативний стан столичних «відремонтованих» доріг, київська влада проведе перевірки щодо фірм, які проводили ремонтні роботи дорожнього полотна.

«Це критично неприпустима ситуація, коли виділяються великі кошти на ремонт столичних доріг і водночас маємо справу з неякісною роботою. Тому компанії, які погано провели ремонтні роботи минулого року і чиновники, які допустили цю ситуацію, понесуть відповідальність. До того ж позиція буде дуже жорсткою», - заявив В. Прокопів.

Нагадаємо, столична громадськість негативно відреагувала на неякісні ремонтні роботи, в результаті яких на київських дорогах утворилася велика кількість ям.

Раніше аудитори під час ревізії діяльності «Київавтодору» виявили завищення підрядниками вартості ремонту доріг на суму близько 11 мільйонів гривень.

У 2017 році «Укравтодор» планує ліквідувати ями і вибоїни на близько 30 тисяч кілометрів українських автошляхів за 2 мільярди гривень, передбачених в державному бюджеті на ці цілі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО