Порошенко запровадив санкції проти російських банків в Україні

Рішення РНБО про застосування санкцій до п'яти банків із російським капіталом сьогодні схвалив Президент України Петро Порошенко.

Про це інформує прес-служба Глави держави, передає «Слово і Діло».   «Санкції терміном на один рік будуть застосовані до публічного акціонерного товариства (ПАТ)«Сбербанк», ПАТ «ВіЕс Банк», ПАТ «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк», ПАТ «ВТБ Банк», ПАТ «БМ Банк» у частині заборони виводити капітал зазначеними юрособами за межі України на користь пов'язаних із ними осіб», – йдеться в повідомленні.

Президент також доручив Кабміну та Нацбанку забезпечити реалізацію та моніторинг ефективності санкцій, а також невідкладно вжити заходів щодо заборони розміщення коштів держпідприємств, установ, організацій і господарських структур, у статутних капіталах яких є корпоративні права держави, в банках, зазначених в цьому рішенні РНБО.

«МЗС України має поінформувати компетентні органи Євросоюзу, США та інших держав про запровадження санкцій та порушити перед ними питання застосування аналогічних обмежувальних заходів щодо відповідних юросіб», – йдеться в повідомленні.

Контроль за виконанням цього рішення покладається на секретаря РНБО Олександра Турчинова. Указ набув чинності з дня його оприлюднення.

13 березня Президент скликав РНБО для розгляду санкцій проти Сбербанку.

Вчора в Нацбанку оголосили список санкцій щодо банків із російським капіталом.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО